marți, 5 februarie 2013

RAMT

Regia Autonoma de Muie Bucuresti.
Adică.
Sursa

Căcănarii au semnat acum ceva vreme inca un contract cu UTI Systems, fara licitatie publica. Contract de 7 milioane de lei. Mai exact au cumparat niste telefoane cu ajutorul carora controlorii pot verifica mai usor si mai sigur derbedeii fara bilet. Au cumparat 200 de telefoane, asa ca un calcul simplu ne spune ca fiecare telefon a costat 35000Ron.

Da, trei sute cinzeci de milioane de lei vechi.

Si m-am intalnit si eu cu un astfel de control. De doua ori. Acum vin TREI controlori. Presupun ca vor neaparat sa-si scoata investitia. Cand veneau doi controlori strategia de scapat era destul de simpla: stateai in fata langa usa, iar daca observai ca se suie diavolii trebuia doar sa te tii bine de manerul usii si sa o iei la goana cand se oprea autobuzul. Ai bilet? Nu. Ai bani? Nu. Ai buletin? Nu. Pa!

Sursa
Acum e oleaca mai greu dar se poate. Sunt mai usor de recunoscut ca au telefoane, iar acestea in general vor fi operate de angajatii mai tineri. Locul preferat este in centrul autobuzului, putin spre coada lui. Observi cand vine controlul, te faci ca te uiti pe geam. Astepti sa controleze pe primul om din autobuz apoi te repezi la usa. Te tii bine de ea. Ai bilet? Nu. Ai bani? Nu. Ai buletin? Nu. Ajungi la prima statie. Cobori. Pa!

Ca tema pentru acasa: da-i pe google UTI Systems RATB. Mai ai chef sa platesti biletul acum?